vineri, 24 martie 2017

Urmează-ți visul!



de Adina P. Gheorghe
Urmeaza-ti visul


Motivația - cheia magică
Când vrei să realizezi ceva, fie că e vorba de un proiect mai mic, dar mai ales când e vorba de un vis măreț pentru tine, contează foarte mult motivația, ce te determină să pornești în acea direcție. Și apoi, pe măsură ce mergi pe drumul către țelul tău, e necesar să îți menții vie motivația. Ea te face să treci la acțiune, să fii plin de entuziasm, să faci față dificultăților, să mergi înainte chiar și când rezultatele se lasă așteptate.

Dacă nu ai o motivație interioară foarte puternică, te vei împotmoli atunci când apar dificultăți sau când cei din jur îți vor spune că nu ai nicio șansă să reușești.Cineva care a obținut ceva care te impresionează te poate inspira și încuraja, dar motivația trebuie să o găsești în tine, ea vine din convingerile și aspirațiile tale.

Uneori motivația apare când ajungem într-un punct limită, când ceva ne-a afectat suficient de tare încât decidem că trebuie să transformăm ceva în viața noastră, chiar dacă aceasta implică să ieșim din zona de confort. Alteori aspirațiile sunt suficient de puternice ca să genereze motivație, fără a trece prin situații de suferință.

Scrie pe o foaie de hârtie care sunt visele și obiectivele tale și ce te motivează în prezent să le împlinești. Evaluează cât de importante sunt ele pentru tine și cât de puternică este motivația ta actuală. Notează și ce faci în acest moment pentru a le duce la împlinire.

Aranjează visele și obiectivele tale în ordine importanței lor. Vezi dacă timpul pe care îl acorzi fiecăruia dintre proiectele tale corespunde cu importanța lor pentru tine. Dacă pentru cel mai puțin important dintre ele acorzi mult timp, iar pentru cel mai important pentru sufletul tău, puțin timp sau chiar deloc s-ar putea să te simți frustrat în ciuda rezultatelor obiective pe care le obții în acele direcții în care acționezi. S-ar putea să ai sentimentul că nu îți trăiești cu adevărat viața, că nu îți urmezi visul.

Alege cel mai important vis al tău și acordă-i atenție. Fă ceva pentru a-l împlini. Dacă nu ști exact ce trebuie să faci, începe prin a-ți dori să reușești. Citește tot ce consideri că are legătură cu țelul tău. Caută mărturii despre experiențe similare. Întrebă oameni care crezi că ar putea să-ți dea sugestii constructive. Cu alte cuvinte FĂ CEVA. Nu aștepta să ai condițiile ideale, pornește la drum cu ceea ce ai. Chiar și dacă ai doar visul și motivația poți porni la drum. Căci aspirația ta puternică te va conduce către soluții și va atrage către tine oportunități. Dar trebuie să fii dispus să acționezi ca să le poți valorifica.

Dacă simți totuși că nu ești pregătit să pornești pe drumul către cel mai mare vis al tău, începe cu un altul care ți se pare mai accesibil. Pe măsură ce acumulezi reușite în urma unor eforturi personale, vei avea mai multă încredere că poți ajunge la rezultate prin resursele și demersurile tale.

Visele ne provoacă să ieșim din zona de confort
Uneori pare dificil sau înspăimântător să ieșim din zona de confort. Și întotdeauna visele noastre ne provoacă să facem acest pas. Dacă ai trecut măcar o dată prin această experiență și ți-ai împlinit un vis, știi că merită să renunți la confort, la previzibil, la obișnuințe pentru a împlini ceva important pentru sufletul tău. Dacă nu faci aceasta, dacă nu urmezi chemarea sufletului tău, vei rămâne cu un sentiment interior de gol, de frustrare pe care nimeni nu ți-l poate umple.

Gestionează constructiv eșecurile
Ți-e teamă de eșec? Fiecare on se poate confrunta cu eșecul, dar acesta nu trebuie să te sperie sau să te descurajeze. Sunt atât de mulți oameni care au avut realizări remarcabile și care la început s-au confruntat cu eșecuri sau cei din preajma lor le-ai spus că nu au nicio șansă să reușească.

Tot ce trebuie să faci când ai un eșec e să te ridici și să mergi mai departe și să înveți din experiența prin care ai trecut. Dacă doar te ridici și mergi mai departe fără a învăța nimic din acea experiență, atunci ea va rămâne pentru tine un eșec. Dacă înveți din ea, va fi o lecție de viață care va da multă putere aripilor tale pentru ca la momentul potrivit să poți zbura.

Aripile noastre dobândesc putere din lecțiile de viață, din preocupările noastre conștiente de a ne dezvolta ca ființe umane, din dezvoltarea abilităților de care avem nevoie pentru a ne împlini visele și din fiecare pas pe care îl facem (din acțiunile concrete) către împlinirea țelurilor noastre.
           
Țelul tău te face mai fericit?
Se spune „Ai grijă ce îți dorești!” și „Cum îți așterni așa dormi”. Ai grijă unde te duce cu adevărat dorința sau visul tău. Te face mai fericit? Îți umple sufletul? Te ajută să evoluezi ca ființă umană? Sau te duce la succes material și social cu prețul sănătății, relațiilor tale și a liniștii sufletești. Când te oprești din tumultul vieții tale și ai momente de solitudine te simți fericit?

Sunt oameni care au realizări materiale foarte consistente și care au dobândit poziții foarte vizibile în societate. Poate acesta a fost visul lor. Totuși mulți nu sunt exemple de oameni fericiți. Prin urmare nu toate visele duc la fericire. Pentru că, dacă drumul către țelul nostru nu ne transformă, nu ne ajută să ne conectăm din ce în ce mai mult cu sufletul nostru, nu ne va face fericiți, decât poate pentru puțin timp. După ce va trece beția reușitei va rămâne golul.

Întreabă-te „Ce vreau eu cu adevărat de la viața mea?” și apoi urmează-ți visele binefăcătoare pentru tine. Nu uita de sufletul tău. Transformă-ți drumul către țelul tău într-o călătorie de descoperire și trezire a sufletului. 

Citește și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu