duminică, 19 martie 2017

Iubirea de sine și succesul profesional


de Adina P. Gheorghe
Iubirea de sine si succesul profesional


Nevoia de apreciere
În mediu profesional, ca și în alte aspecte ale vieții noastre ne confruntăm destul de frecvent cu nevoia de acceptare și de apreciere. Unii oameni depind mai puțin de aprecierea celorlalți. Alții sunt mai afectați și devin mai puțin cooperanți, eficienți și creativi dacă nu sunt apreciați. De unde apare această diferență? Din felul în care relaționăm cu noi înșine.

Cu cât iubirea și stima de sine sunt mai scăzute, vom fi mai dependenți de aprecierea colegilor și a șefilor, dacă suntem angajați, sau a subalternilor și colaboratorilor, dacă suntem antreprenori. Ne va fi mai greu să privim în mod constructiv observațiile și criticile. Termenele limită ne vor tensiona foarte mult, pentru că nu avem nici încredere suficientă că putem reuși, nici echilibrul interior care să ne facă să înțelegem că viața și fericirea noastră nu depind de un termen limită.

Ca să reușești într-un proiect trebuie să fii creativ și să muncești, dar trebuie în același timp să ai o minimă relaxare în acest proces, să te poți desprinde măcar în anumite momente, să te detașezi și să înțelegi că tu nu ești acel proiect, că viața ta este mai mult decât acel proiect. Și e necesar să te vezi fericit chiar dacă din motive care nu țin neapărat de tine, acel proiect nu se va realiza sau rezultatele nu vor fi chiar așa cum ți-ai imaginat sau timpul de atingere a obiectivului e mai mare decât ai crezut la început.

E necesar să ai o bună relație cu tine însuți, să știi să fii prezent în tine indiferent de circumstanțe ca să obții acel echilibru magic între determinare, viziune, credință și detașare care conduce cu adevărat la succes.

Vrei să fii lider? Trebuie să ai încredere în tine
Un lider lipsit de încredere în sine nu poate fi un lider bun. El fie nu va avea prea mare impact asupra celor pe care îi coordonează, fie dacă totuși are simpatia echipei nu o va duce la realizări remarcabile, fie va fi un lider dominator, egoist, căruia nu-i pasă de oameni ci doar de funcția și faima lui.

Întotdeauna când un om aflat într-o poziție de lider (de șef de echipă, de director etc) se va preocupa mai mult de reguli care să constrângă și să controleze echipa decât de modalități prin care să stimuleze creativitatea și eficiența oamenilor, arată prin aceasta că nu are încredere în propriile sale forțe, că este nesigur pe el, că se vede ca pe o ființă slabă și îi e teamă că vor vedea și alții aceasta.

Dacă vrei să fii lider, dacă ești într-o poziție de conducere (ai o firmă, ești director, coordonezi un departament etc.) și vrei să ai impact, să-ți conduci echipa la realizări apreciabile, trebuie să lucrezi cu tine, să ai o foarte mare încredere în propriile tale forțe, să fii în armonie cu tine însuți și să fii în același timp lipsit de aroganță.

Ființele care se iubesc pe ele însele, care se acceptă așa cum sunt și au încredere în resursele lor interioare, în talentele lor (căci fiecare dintre noi avem înzestrări valoroase, native sau cultivate) nu simt nevoia să epateze, să se impună în mod artificial. Din contră, sunt ființe modeste și creative și care își dovedesc valoarea prin ceea ce sunt și prin ceea ce fac.

Dă-ți valoare ca lider, cultivând relația cu tine însuți. Fii cât mai conștient de punctele tale forte, crezi în ele și valorifică-le. Ele sunt capitalul tău interior deosebit de valoros. Te poți baza pe ele oricând, pentru că sunt în tine, sunt ale tale. Folosește-le și adu în plus de valoare în viața ta și a celor din jurul tău. Dăruirea este cheia magică a prosperității.

Fii cât mai conștient și de punctele tale slabe și acceptă-le așa cum sunt. Chiar dacă ți-am propus să-ți depășești limitările, pentru a reuși aceasta trebuie să începi cu acceptarea, ea deschide calea transformării.

Iubește-te și fii o prezență cât mai inspiratoare și creativă!

Invitație
Invit femeile, fie că sunt angajate, fie că sunt antreprenori, la un workshop despre iubirea și acceptarea de sine. Informațiile și tehnicile pe care le voi prezenta în cadrul acestui workshop vă pot ajuta să vă aduceți un plus de valoare atât în viața profesională cât și în viața personală.
Mai multe detalii despre workshop aici:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu