marți, 21 martie 2017

Cum să ai mai multă energie pentru ceea ce vrei să realizezide Adina P. Gheorghe
Cum sa ai mai multa energie pentru ceea ce vrei sa realizezi


Energia e combustibilul tău
Energia e combustibilul de care ai nevoie pentru tot ceea ce vrei să realizezi. O mașină, oricât este de performantă, dacă nu are combustibil, nu funcționează. Ai pățit vreodată să rămâi fără benzină/motorină la mașină? Sau cu siguranță ai constatat că atunci când se întrerupe alimentarea cu curent electric nu mai poți folosi aparatele electrice, decât dacă le poți alimenta de la o baterie sau de la un generator de rezervă.

Așa funcționăm și noi. Dacă avem energie avem putere realizatoare. Dacă energia noastră este mai slabă și forța realizatoare este slabă. Dacă de exemplu avem o energie fizică mare, vom putea realiza bine acțiuni fizice, dar dacă avem o energie afectivă mai slabă, vom fi avea o putere mai mică de a iubi și vom depinde foarte mult de afecțiunea celorlalți. Vom avea nevoie ca ceilalți să ne ofere iubire într-un limbaj pe care îl putem percepe ca să ne putem simți cât de cât împliniți afectiv. Dacă avem o energie afectivă mare, suntem capabili să iubim foarte mult și recunoaștem manifestarea iubirii din partea celorlalți indiferent de limbajul prin care este exprimată.

Pentru cei care nu știu la ce mă refer când scriu despre limbajul prin care este exprimată iubirea, vă recomand să citiți cartea lui Gary Chapman, „Cele cinci limbaje ale iubirii”.

Alimentează-te cu energie prin practica yoga
Practica yoga este o sursă foarte puternică de energie. Posturile corporale, numite asana-e, din Hatha Yoga, cât și diferitele tehnici de respirație, pranayama, ne permit să acumulăm foarte multă energie. Îți spun acesta dintr-o experiență de 25 de ani de practică yoga. Desigur nu e suficient să cunoști aceste tehnici (teoretic), ci să le și practici. E la fel ca în orice aspect al vieții. Rezultatele apar acolo unde îți focalizezi atenția și practici perseverent.

Ceea ce este extraordinar în practica yoga, este că îți permite, prin metodele diverse și eficiente pe care ți le oferă, să te alimentezi cu orice fel de energie binefăcătoare și să-ți mărești foarte mult calitatea vieții. Practica yoga îți permite să-ți amplifici vitalitatea, să ai o energie erotică mai mare (și prin urmare o viață sexuală mai împlinitoare), să fii mai creativ, să ai o voință și o putere realizatoare foarte mare, să îți amplifici energia afectivă și echilibrul emoțional, să ai o memorie mai bună, putere de concentrare mentală, să-ți mărești capacitatea de învățare și de înțelegere, să descoperi cine ești tu dincolo de măștile personalității și să-ți dezvolți viața spirituală.

Dacă dorești să practici yoga îți recomand acest curs: Yoga Integrală pentru femei și bărbați + Yoga Retreat

Hrănește-te cât mai sănătos
Alimentația are și ea importanța ei ca sursă de energie. Îți recomand să afli care este constituția ta din punct de vedere ayurvedic și ce tip de alimentație ți se potrivește. Clinica Steaua Divina are medici foarte buni specializați în ayurveda. Poți apela la serviciile lor.

Mai mult decât îți poate recomanda un medic, e important să îți asculți trupul și să-i înțelegi nevoile. Să distingi între nevoia sănătoasă de a te hrăni și tensiunile emoționale care te fac să mănânci exact ceea ce nu îți face bine sau să mănânci fără sa-ți fie foame cu adevărat. În cartea sa „Ascultă, mănâncă - încetează să te mai controlezi”, Lise Bourbeau arată legătura între traumele emoționale și tendințele pe care le avem în ceea ce privește alimentația.

Odihna - o necesitate
Și în ceea ce privește odihna e important să îți asculți trupul. Nu trage de tine până când nu mai poți, indiferent cât de importante par proiectele tale. Viața ta înseamnă mai mult decât un proiect. Acordă-ți timpul necesar pentru odihnă.

Meloterapia ne ajută să ne regenerăm
Există la ora actuală muzică special concepută pentru a genera relaxare, regenerare și dinamizarea anumitor tipuri de energii. O anumită muzică generează un anumit efect. Unele tipuri de muzică produc dizarmonii foarte mari în ființă, cum este muzica heavy-metal. Altele, dimpotrivă, generează foarte multă armonie și cresc nivelul energetic al ființei.

Savantul Masaru Emoto a dovedit prin experimentele sale modul în care diferitele tipuri de muzică determina forma în care cristalizează apa și că, ținând cont de faptul că trupurile noastre conțin aproximativ 70% apă, ne influențează și pe noi în mod similar.

„La fel ca în cazul experimentelor cu cuvinte pozitive și negative, am reușit să obținem cristale superbe prin expunerea mostrelor de apă în fața unor bucăți de muzică clasică precum Simfonia nr. 6 „Pastorala“  de Beethoven sau „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, dar și cristale oribile atunci când am expus apa unui cântec aparținând genului heavy-metal, când cristalele chiar s-au fărâmițat (versurile cântecului conțineau anumite cuvinte negative, care par să fi afectat formarea cristalelor). Am aflat astfel în scurt timp că apa reproduce de fiecare dată informațiile pe care le primește din exterior, pe care le reflectă cu fidelitate în forma cristalelor pe care le alcătuiește.” (fragment din cartea „Mesaje de la Apă și Univers, de Masaru Emoto)

Plimbările în natură ne hrănesc cu energie vitală
Viața tumultoasă de oraș, cu o continuă alergătură între casă și serviciu ne rupe de natură. Natura ne poate oferi foarte multă energie vitală. De aceea e bine să ne facem timp să intrăm în contact cu ea, să ne plimbăm desculți pe pământ sau pe iarbă, să îmbrățișăm un copac și să-i simțim energia vitală, să mergem în locuri unde aerul nu este așa poluat ca în oraș, să facem baie în mare…

Amorul tantric - o sursă foarte valoroasă de energie
Atât în Tantra cât și în Taoism se vorbește despre importanța amorului cu continență, în care nu apare ejacularea la bărbat și descărcarea la femeie. În ambele sisteme este evidențiată puterea vitalizantă a acestui mod de integrare a sexualității.

Gestionarea emoțiilor
Emoțiile perturbatoare și traumele emoționale sunt mari consumatori de energie și ne reduc uneori foarte mult puterea realizatoare. Tehnicile de vindecare emoțională, iertarea și modalitățile de amplificare a inteligenței emoționale ne măresc energia. Ne ajută să fim mai echilibrați și mai eficienți în ceea ce facem.

Entuziasmul - o cheie magică
Ai fost vreodată foarte entuziasmat de ceva? Ai simțit că parcă ai aripi și poți cuceri orice înălțimi? Entuziasmul ne aduce o energie binefăcătoare care ne poate susține foarte mult în ceea ce facem. Dacă în ceea ce faci ești mai mult motivat de „trebuie să” îți va fi mai greu, dar dacă vei fi motivat de „mă bucur să” te vei simți încântat și mai plin de energie, îți va fi mai ușor și vei avea o putere de a reuși mult mai mare.

Găsește modalitatea potrivită pentru tine și mărește-ți energia. În felul acesta vei avea o putere realizatoare mult mai mare. Îți doresc o viață plină de energie și realizări binefăcătoare excepționale!

Citește și:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu