marți, 7 februarie 2017

5 pași pentru a te bucura mai mult de frumusețea și zâmbetul tău

Adina P. Gheorghe
5 pasi pentru a te bucura mai mult de frumusetea si zambetul tau


Un zâmbet aduce bucurie
Adeseori când plec de acasă întâlnesc o vecină despre care nu știu aproape nimic, dar cu toate acestea mi-a cucerit inima. Ceea ce mă încântă la această femeie este că de fiecare dată când o întâlnesc ea zâmbește.

Și se simte că nu e un zâmbet din politețe, ci că zâmbește din inimă. E un zâmbet contagios. Mi se înseninează fața de câte ori o văd, mă bucur cu toată ființa de frumusețea și zâmbetul ei.

Mi-am dat seama în felul acesta că zâmbetul ne înfrumusețează. Și spre deosebire de produsele cosmetice este gratuit. Și se poate folosi în orice cantitate, la orice tip de ten. Se asortează la orice fel de haine. Zâmbiți cu încredere și generozitate!

Puterea zâmbetului tău
Zâmbetul îți pune în evidență frumusețea chipului.
Le arată celorlalți cum este sufletul tău.
Te regenerează
Viața e mai frumoasă când o privești cu zâmbetul pe buze.
Are puterea de a însenina ziua cuiva.
Poate spune mai mult decât o mie de cuvinte.
Ne îmbogățește de fiecare dată când îl oferim.

Zâmbește mai mult în fiecare zi
Îți propun cinci pași pentru a zâmbi mai mult în fiecare zi:

1. Începe ziua cu un zâmbet
Când sună ceasul deșteptător (sau alarma de la telefon) dimineața, în loc să spui „of, iar trebuie să mă trezesc și să merg la servici”, alege să zâmbești. Zâmbește zilei care începe!

Rămâi câteva clipe cu ochii închiși și zâmbește. Lasă energia zâmbetului să-ți umple întreaga ființă. Apoi deschide ochii, ridică-te din pat și continuă să zâmbești.

Mergi în baie pentru a te spăla. Privește-te în oglindă și zâmbește-ți. Ești o ființă minunată și meriți un zâmbet.

Când iei micul dejun cu familia ta, zâmbește-le și înseninează-le ziua.
 

2. Zâmbește trupului tău
Dacă modelele din reviste te fac să crezi că nu ai un trup frumos care merită să fie iubit, oprește-te! Gândește-te că nici acele modele nu arată ca în pozele lor foarte prelucrate.

Zâmbește trupului tău așa cum e. Mai ales acelor părți pe care nu le consideri frumoase sau acelora care sunt bolnave.

Zâmbetul are puterea de a înfrumuseța. Îți poți da seama de aceasta privind diferența dintre un chip supărat sau trist și un chip zâmbitor.

Dar în plus, zâmbetul are puterea de a ameliora durerile și de a vindeca. Zâmbetul stimulează creierul să producă endorfine. Rolul acestora este să iți diminueze durerea fizică și emoțională, te relaxează și iți produce o stare de bine. În timpul zâmbetului, organele noastre sunt oxigenate și irigate, iar trupul nostru se regenerează.

3. Apreciază momentele bune din viața ta
Gândește-te la tot ceea ce s-a petrecut frumos în viața ta și zâmbește! Fii recunoscătoare pentru toate aceste momente frumoase.

Gândește-te la toți oamenii care au făcut ceva bun pentru tine și zâmbește-le în sufletul tău.

Zâmbește acum și momentelor mai dificile. Mulțumește-le că te-au întărit. Fără să trecem prin momente mai dificile nu am crește puternici. Așa că merită și aceste momente din viața noastră un zâmbet.

Zâmbește-ți și ție pentru toate momentele când ai avut curajul și puterea de a trece peste obstacole.

4. Privește un copil care râde
Copiii zâmbesc de aproape 400 de ori pe zi, în timp ce majoritatea adulților de maxim 20 de ori pe zi.

Privește un copil care zâmbește sau râde și lasă-te pătrunsă de energia pe care o emană, de frumusețea și puritatea zâmbetului său.

Amintește-ți de copilul tău interior și zâmbește-i. Dă-ți voie să te bucuri de viață asemeni unui copil, cu candoare, seninătate și curiozitate.

5. Zâmbește naturii
Ne regenerăm atunci când mergem în natură. Când privim florile, avem sentimentul că acestea ne zâmbesc.

Zâmbește și tu florilor, ierbii, pomilor, razelor de soare, picurilor de ploaie, fulgilor de nea... Zâmbește Naturii, căci ea îți zâmbește deja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu